Pismo mlade gospe

Približen čas branja: < 1 minuta

Takile maili so mi všeč…

Enega od njih sem dobil tik pred novim letom. Takole piše:

Ravnokar sem končala faks in se zaposlila. Zdaj pa razmišljam o zavarovanjih, ki jih potrebujem: sem v zunajzakonski zvezi, brez otrok, starši in sorojenci živi in zdravi, s partnerjem gradiva hišo, zaenkrat sem brez kredita, lizinga in drugih obveznosti. Katera zavarovanja predlagaš?

Saj če je naredila faks ji že moramo reči gospa, ane?

In moj odgovor:

Predlagam, da najprej natančno prebereš Priročnik pri sklepanju osebnih zavarovanj. Saj ga imaš, kajne?

Zdajle imata fajn čas, da naredita domačo nalogo.

Vzamita s fantom skupaj list papirja, svinčnik in počasi berita. Na strani 6 je napisano, kaj vpliva na višino nezgodnega zavarovanja. Enake stvari vplivajo na višino zavarovanja za hujše bolezni, potem je pa še manj zahtevno drugo zdravniško mnenje.

Mimogrede, glede na to, da gradita hišo, je fajn pomisliti že zdaj, kako jo je mogoče prilagoditi za življenje invalida. Pri tem je najbolj pomembno, da so lahko vsi bivalni prostori, ki bi jih invalid potreboval, v nivoju vhoda v hišo in da so prehodi dovolj široki (vsaj 80cm). Morda tega ne bosta potrebovala vidva, morda jo bosta lahko kdaj v prihodnosti dobro prodala, ker bo prilagojena tovrstnim potrebam. Pa še nižja zavarovalna vsota bo lahko na polici.

Naslednja faza je, da sledita korakom iz dodatka Učinkovit sestanek z zavarovalnim agentom, ki sem ga poslal naknadno.

Če bo še kakšno vprašanje pa kar napišita. Ampak bom vesel, če bom lahko odgovarjal samo na vprašanja, katerih odgovore ne najdeta v priročniku.

Včasih so odgovori lahko res enostavni 🙂

In ja, tudi tebi predlagam, da klikneš zgornja dva linka in pogledaš, če je tam morda kaj, kar bi ti lahko koristilo ta trenutek.

    Imaš vprašanje ali komentar? Napiši ga v spodnji obrazec. Prosim da natančno preveriš, če si pravilno vpisal tvoje kontaktne podatke, da lahko prejmeš odgovor.