Kako veš ali te je agent nategnil?

Približen čas branja: < 1 minuta

Danes imam eno sočno temo zate…

Kako veš, če — in za koliko te je zavarovalni agent nategnil?

Šokantno?

Mogoče, ampak vse preveč je takih primerov, da bi bil lahko tiho okoli tega…

In ni tvoja krivda, če si tudi ti žrtev takega agenta…

Lej…

Agenti so plačani od prometa

Agent dobi provizijo od sklenjenih zavarovanj.

Kaj to pomeni zate?

Da bo povprečen agent naredil vse, da ti proda povprečne in generične police. Take ki se najbolje prodajajo. Več denarja in manj dela zanj.

Zakaj?

Prvi vzrok: agent hoče čimveč zaslužit. Glih toliko je pohlepen kot ti ali jaz… eni še malo bolj. Pri tem ne izbira sredstev in rine kot nosorog. Dokler si ne razbije glave. Zato bo navil zavarovalne vsote v nebesa, najbolj ti bo rinil zavarovanja, na katerih največ zasluži.

In jasno povprečen človek temu nasede. Podpiše. In plačuje. Mesece in leta…

Drugi vzrok: agent hoče čimveč zaslužit. Glih toliko je pohlepen kot ti ali jaz… eni še malo bolj. Ga je pa tudi strah, da bo naletel na pametno stranko, ki ga bo vrgla skozi vrata (ali okno, odvisno skozi katero odprtino je prišel do nje).

In zato piše ene minimalne cifre na police. In vključuje vse mogoče primere, ki so izvzeti iz zavarovanja. Da bo najcenejši, da bo stranki všeč, da bo naredil vsaj za minimalca, da bo lahko plačal vsaj pol položnic tega meseca pa mu bo ostalo še za bencin.

Če bo pa sreča, bo mogoče prodal zavarovanje še za sosedovega psa. Saj je čisto poceni, velja samo če se psu zgodi kaj ob nedeljah med tretjo in sedmo uro popoldne.

In jasno povprečen človek temu nasede. Podpiše. In plačuje. Mesec in leta…

Zdej, Teorija je eno…

V praksi pa lahko takoj preveriš kje stojiš — Checklisto maš tukaj