Nakup stanovanja malo drugače

Približen čas branja: < 1 minuta

Še ena fajn zgodbica…

Imam znanko, ki je večino življenja delala kot prostovoljka. Temu primerno je bilo tudi plačilo. En tak hippie girl z velikim srčkom.

Ampak prej ali slej zadeve nehajo biti nekje v zgornjih nadstropjih stratosfere in se realna tla začenjajo približevati z nepričakovano hitrostjo. Konkretno je punca ugotovila, da je zmetala že par deset jurjev za najemnine in da bi iz tega lahko že kaj ratalo. Da bi rada kupila stanovanje.

Ampak… ja, punca nima denarja za stanovanje. Tudi ni kreditno sposobna. Ima našparanih malo manj kot deset jurjev in s tem si lahko kupi samo malo bolj spodobno garažo.

Razen če…

Razen če se malo ne znajde. Sva našla rešitev.

Pred kratkim sem ti rekel, da razmišljam o coachingih… ker vidim da ratajo čisto konkretne koristi iz njih. Kot je recimo srečno končana zgodba o nakupu stanovanja. Če na kratko povzamem, našla je stanovanje in se zmenila s prodajalcem, da plača takoj kolikor ima, preostanek pa v naslednjih 7 letih. In znesek mesečnega odplačila je bil le za 25€ višji od najemnine, ki jo je plačevala do takrat.

Ampak da bi pa z vsakim sedel ure in ure (pa da bi samo pametovala, brez konkretne akcije na koncu), žal nimam časa.

Tkole bova naredila… Naroči se na novice tamle na levi in mi pošlji sporočilo. To dokazuje, da bi ti čisto zares prav prišla kakšna ideja, kako iz svojega denarja narediti nekaj več. In da ne bi samo pametovala in na koncu nič naredila. Pogovorila se bova po skypu ali telefonu kar te bo zanimalo. Pol ure ti lahko namenim čisto brezplačno. Fajn je seveda, da ta čas maksimalno izkoristiva. Pripraviš vprašanja in mi jih prej pošlješ. Da se lahko tudi jaz malo pripravim. In se potem zmeniva za termin pogovoriva.