Najboljši način doniranja

Približen čas branja: < 1 minuta

Dolgo časa sem iskal način, kako donirati. Denar je moč in če podariš denar na napačen način, lahko narediš ljudem več škode kot koristi. Naj razložim.

Če dam klošarju nekaj denarja, si bo kupil steklenico vina. Ali česa podobnega. Kaj to pomeni? Pravkar sem pripomogel, da so njegova jetra še malo bolj v težavah, da o ostalih organih ne govorimo. Kaj pa če mu kupim sendvič? To je malo boljše, vendar s tem povzročim, da je taisti človek še malo bolj odvisen od mene ali od koga drugega, ki mu bo jutri kupil hrano. Z drugimi besedami, jutri bo manj in ne bolj sposoben zagotoviti si dostojno, neodvisno življenje. In to ni dobro.

Upam, da zdaj razumeš, zakaj sem bil v težavah. Iskal sem način, kako donirati tako, da povzročim pozitivne posledice in tega načina nikakor nisem mogel najti.

Kiva je bolj ali manj edini način pozitivnega doniranja, ki ga poznam. Zakaj? Prvič, denarja sploh ne doniraš ampak ga posodiš. Kar pomeni, da so prejemniki denarja ta denar dolžni vrniti. To bodo storili tako, da ga bodo vložili v svoj posel. S tem denarjem bodo lahko svoj posel razširili in ustvarili večji zaslužek. In tako ima tvoj denar dolgoročen pozitiven efekt. In drugič, ker se denar vrača, ga lahko posodiš ponovno. In ponovno. In ponovno… do neskončnosti. In pomagaš mnogo mnogo več ljudem. Več o tem, kako Kiva deluje, si preberi tukaj. Če imaš kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovoril.

Vabim vas, da donirate prek Kive in naredite nekaj dobrega z dolgoročnim pozitivnim efektom!

ps: zakaj je pomembno doniranje? O tem bom pisal v nekem drugem prispevku…