Kako nekaj prihraniti, tudi če porabiš več kot zaslužiš?

Približen čas branja: < 1 minuta

Zadnjič sem dobil tako vprašanje. Resno!

In prepričan sem, da tista malo starejša študentka, ki je zastavila to vprašanje, niti slučajno ni osamljena.

Jasno, da je že samo vprašanje skregano z osnovnošolsko matematiko. In ja, tudi s pravili ravnanja z denarjem. Ampak včasih pride do takšnih okoliščin, ko je treba kurit rezervo (ali pa nekako čarat).

In moram pohvalit tole študentko, da je tudi v takih časih uspela ohranit vsaj razmišljanje o varčevanju. Komot bi zagnala paniko in razlagala vsem svojim prijateljicam, kako je vse skupaj brezizhodno.

No, našla sva rešitev, ampak o tem kdaj drugič. Ker tega je za cel roman.

Ko sva že pri romanih… pripravljam tudi nov priročnik o ravnanju z denarjem… sem se odločil da ne bo veliko filozofije (čeprav je ta tudi zelo pomembna), ampak dejansko nekaj zbranih kuharskih receptov – s skupnim imenovalcem – kako povečati efekt denarja, ki ga imaš in ki ga služiš. Zadeva je že skoraj pri koncu, prijavi se na novice, da ujameš še predprodajno ceno! Tamle na levi… še nekaj goodijev paše zraven… Splača se!

Pa precej sem razmišljal o coachingih… dobivam kar nekaj vprašanj in potem si dopisujemo po mailih… V enem prejšnjih člankov sem ti obljubil pol ure brezplačnega klepeta. O čemerkoli te bo zanimalo.

Dej, preden nehava za danes — povej mi a maš kakšna kronična vprašanja glede denarja?

Recimo vsak mesec je na koncu nekaj borbe?

Ne grem na pijačo s prijatelji ker mi je škoda denarja za to?

A bi prišel prav kakšen pogovor o tem?

Stisni tale link in mi napiši, da vsaj približno vem…